A nyomásszenzor hatása a roncsolási hőmérsékletre

A mikrohullámú zárt roncsolás általánosan elterjedt módszer az analitikai laboratóriumok mintáinak fémanalitikai előkészítésére. Kémiai reakció lévén a reprodukálhatóságot az azonos körülmények között (adott hőmérsékleten, adott ideig) végzett roncsolással biztosíthatjuk. Ehhez természetesen mérni kell a hőmérsékletet. Sok esetben – bizonyos okok miatt - a nyomást is mérni szokták.

Táptalajfőző autoklávok a SYSTEC-től

A táptalajok főzése, mindennapi feladat a mikrobiológiai laboratóriumokban. Ez a művelet látszólagos egyszerűsége ellenére nagy odafigyelést igényel. A legkülönfélébb módon előállított (a gáztűzhely mellett állva folyamatos kevergetéssel, esetleg keverőgépet használva, vagy a kisebb mennyiségeket fűthető mágneses keverővel) táptalajt autoklávozható edényekbe kell bemérni. Ezek után következik a sterilizálás, melyet autoklávban lehet elvégezni. A folyamat végén a temperált készterméket – steril körülmények között - petricsészékbe szokás kiadagolni.

Levegő mintavevők az IUL-től

Élelmiszergyártó üzemekben, kórházakban, vagy más intézményekben, ahol a levegőből mikrobiológiai célból mintát vesznek, főként a következő módszereket alkalmazzák: a petri csészéket vizsgálandó helyiségben egyszerűen kihelyezik, vagy levegő mintavevő készüléket használnak. A petri csészék kihelyezése gazdaságos ugyan, de a mintavételi idő hosszadalmas. A piacon ezidáig beszerezhető levegő-mintavevő készülékek ettől sokkal rövidebb idő alatt képesek a feladatot elvégezni.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |